Milyen tudást adunk át a Hősök Terénél? 

A missziónk, hogy az emberek képesek legyenek és akarjanak tenni, kiállni egymásért, hogy a szolidarítás, együttérzés társadalmi norma legyen. Ám kiállni másokért, segíteni másokon miközben nekünk is annyi bajunk van, nem is olyan egyszerű. Sok minden akadályozhat meg minket a cselekvésben: a rohanás, a csoportnyomás, a felelősség megoszlása, a bizonytalanság, a félelmeink, a szokásaink, a hiedelmeink, a sztereotípiák, előítéletek, vagy egyszerűen csak nem hisszük el, hogy ha cselekszünk, azzal valósban segítünk, változást érthetünk el. 

Mi  abban hiszünk, hogy a hétköznapi hősök olyan hétköznapi emberek, akik tudnak és akarnak cselekedni másokért,  mert elhiszik, hogy hatással vannak  környezetükre és  tudják hogyan győzhetik le azokat a mentális akadályokat, amelyeket a tudatalattink kifogásként használ, amikor helyzet van. 

Mi azt tanítjuk: 

– hogyan gondolkozz önmagadról, hogy a  fejlődés útjára léphess – Growth Mindset (fejlődésfókuszú szemlélet)
– hogyan tudatosítsd és győzd le a benned rejlő cselekvési gátakat, hogy ne maradj Bámászkodó 
 hogyan szabadulj meg a mélyen megbúvó sztereotípiáktól és előítéletektől, hogy objektíven alkothass véleményt és erre ösztönözz másokat is.

Growth Mindset

Bámészkodó hatás

Sztereotípiák, előítéletek

 
A hétköznapi gősiesség ragadós. Minél többen mutatunk jó példát, annál többen bátorodnak fe, hogy hasonlóan cselekedjenek a következő alkalommal.
De önmagunkért is fontos, hogy jót tegyünk: kutatások szerint ugyanis a boldogság egyik kulcsa az önzetlen segítségnyújtás.
Akinek ez az élete részévé válik, pszichésen egészségesebb, kiegyensúlyozottabb és összességében elégedettebb,

más szóval: boldogabb lesz.

HOGYAN LEHETSZ TE IS HÉTKÖZNAPI HŐS?

Higgy magadban! Hidd el, hogy mindig képes vagy újat tanulni és létrehozni.  Higgy benne, hogy ha Te le tudod vetkőzni az előítéleteidet magaddal és másokkal szemben, példa lehetsz mások számára: egy hétköznapi hős.

Állj meg, és vedd észre hogy helyzet van!

Láttál valamit, ami elszomorít vagy felháborít? Hallottál valakiről, aki bajban van? Nem kell, hogy elfordítsd a fejed.

Gondold végig, mit tehetsz! Szerezz szövetségest!

Gondold végig milyen lehetőségeid vannak: néha elég pár jól megválasztott szó, máskor tettekre van szükség és van amikor az legjobb, ha bevonsz másokat.

Cselekedj!

A szándék és a tett között csak az elhatározás a különbség. Legalább egyszer próbáld meg! Hidd el, jó érzés lesz!

Dícsérd meg magad!

A Te példád is segíthet abban, hogy legközelebb mások is segítsenek a többi embernek és elindul egy pozitív hullám. Te is hatással lehetsz a környezetedre!