Hős Iskola Patrónus Program

A HŐS ISKOLA PATRÓNUS egy vállalati társadalmifelelősségvállalás-program, melynek célja,  hogy a HŐS ISKOLÁkat összekössük a környezetükben működő vállalatokkal, vállalkozásokkal, cégekkel, így nem csak egyéni és iskolai szinten érhetünk el pozitív változást, hanem hatással leszünk a tágabb környezetre is, ahol a programban résztvevők együtt élnek.

 HŐS ISKOLA program  keretében az iskola tanárai és tanulói tréningeken, élményprogramokon keresztül tanulják meg, hogyan tehetnek többet másokért, és hogyan hozhatnak ki többet és jobbat önmagukból, hogyan lesznek képesek legyőzni az előítéleteiket és megtörni a közönyt az iskolájukban és azon kívül is. 

Ezek az iskolából kikerülő fiatalok lesznek a jövő munkavállalói, akik olyan soft-skilleket tanulnak a jelenlegi HŐS ISKOLA programban, amelyek munkavállalóként is nagy értéket képviselnek majd:  nyitottság a fejlődésre, felelősségvállalás, elköteleződés, problémamegoldó képesség.

Hős Iskola logó PNG_Hős Iskola logó (1)

A HŐS ISKOLA programmal azt akarjuk elérni, hogy a fiatalok érzékenyek legyenek a társadalmi problémákra, felismerjék azokat a helyzeteket, amikben ők is tehetnek, segíthetnek, és megtanulják, hogyan válhatnak hétköznapi hősökké.

Hogyan épül fel a program? 

Iskolák jelentkezése, patrónusok felkutatása

Az iskolák jelentkeznek a “Hős Iskola” programba,   melyhez helyi patrónus vállalatokat, cégeket keresünk.

Iskolai program kialakítása, vállalati önkéntesek toborzása

Az iskola a Hősök Tere Alapítvány mentorának segítségével meghatározza egész éves vállalásukat: milyen tréningeket, workshopokat, eseményeket terveznek az iskolában.

A vállalattól önkénteseket toborzunk, akik részt vehetnek  az iskolai programokban.

Az éves program megvalósítása

Az iskolában tréningek, terepgyakorlatok, szakkörök, 30 napos kihívások keretében foglalkoznak a mindennapi hősiesség témakörével, amelyekhez a vállalat önkéntesei is csatlakozhatnak. 

 

Zárórendezvény

Zárórendezvény keretében  a vállalat és az iskola képviselői értékelik a programot, és kiosztják a résztvevői, támogatói elismeréseket.  

A HŐS ISKOLA programba önkéntesen bekapcsolódhatnak a vállalat dolgozói is

A bevont dolgozók így megismerkedhetnek a program részleteivel, maguk is megtapasztalhatják a hétköznapi hősiességet és az odáig vezető utat. Ugyanakkor betekintést nyerhetnek az iskola életébe, személyesen is összekapcsolódnak  az iskolai közösség tagjaival.

 

Az önkéntes program abban is segít, hogy a dolgozók pontos képet kapjanak a vállalat társadalmi felelősségvállalásáról, elkötelezttségéről és ezáltal önmaguk is elkötelezettebbé váljanak a vállalat iránt. 

Ha érdekel a Hős Iskola Patrónus Programunk, ismersz egy iskolát, amely már csatlakozott, vagy szívesen csatlakozna, ti pedig szeretnétek támogatni, vedd fel velünk a kapcsolatot.