Az elfogadás művészete

Mindannyian különbözünk, sőt, szeretnénk is különbözni. Ugyanakkor fontos a közösséghez, csoporthoz tartozásunk is, mert ez is az identitásunk része. De mi van akkor ha valaki valóban különbözik? Más a bőrszíne vagy más kultúrából jön? Vagy szimplán máshogy gondolkodik?

Egy sor leegyszerűsítő program működik bennünk, amelyek segítségével felgyorsítjuk döntéseinket, hogy a minket érő információáradatot képesek legyünk hatékonyan feldolgozni. Ezek a leegyszerűsítő mechanizmusok az általánosítások, sztereotípiák, melyek aztán  előítéletté alakulhatnak. 

A workshopon  keretbe rendezzük azokat a fogalmakat, amelyeket a mindennapi élet során használunk – nem biztos, hogy tudatosan – és interaktív feladatok, beszélgetések során tanulunk saját magunkról és működésünkről.

Játékos feladatok, saját élmények segítik, hogy a diákok felismerjék a leegyszerűsítő, sztereotipizáló vagy előítéletes helyzeteket, valamint olyan, szakirodalom és tudomány által is alátámasztott módszereket használunk, melyek segítenek közösséget építeni egy osztályban, csökkenteni az iskolai agressziót, érzékenyítik a gyerekeket, hogy jobban megértsék és elfogadják egymást.

A workshop hossza

általában 2x45 perc

A workshop típusa

Iskolai workshop, mely rugalmasan adaptáható kisebb csoportokra vagy akár egész osztályra is.

Kinek szól?

10-18 éves kor között, felsős és középiskolás diákoknak ajánljuk. A foglalkozást minden esetben megelőzi egy felkészítő beszélgetés az osztályfőnökkel.

Diák workshopjainkat Hős Iskola Programunkon belül tudod igényelni, de egyéni megkeresés alapján is szívesen tartunk  foglalkozásokat a te iskoládban is. Vedd fel velünk a kapcsolatot!