Vállalati Programjaink

Kutatások bizonyítják, hogy ha egy szervezet munkatársai elkötelezettek, jobb teljesítményt nyújtanak, alacsonyabb a fluktuáció,  és a cég maga is sikeresebb lesz. 

A mai turbulens és kiélezett munkaerőpiaci helyzetben a munkavállalók elkötelezettségébe való befektetés nem csak a dolgozók jólétét erősíti, de bizonyítottan nő a  vállalat termelékenysége, a munka minősége és csökken a fluktuáció. 

 Azonban világszerte 3 vezetőből 2 nem elkötelezett!!!*

A nem elkötelezett vezető  képes a jutalmazáson alapuló motivációs eszközök hatását  semmissé tenni, azaz  meglehet,  hogy a költséges  fizetésemelés, előléptetés, céges dolgozói elismerés vagy az végi bónusz sem növeli a beosztottak elkötelezettségét, ha nem megfelelő vezető hozzáállása, az általa mutatott példa.   * (forrás:Kincentric)

Az elkötelezett vezetők aránya mindössze 33%!

A vállalatoknak egyedileg megtervezett fejlesztési folyamataink hatékonyan segítenek olyan vállalati kultúra kialakításában, ahol a munkatársak megoldásorientáltak, nyitottak a változásra, felelősségvállalóak és együttműködőek. Ez nagyban növeli a dolgozók elköteleződését.

Vedd fel velünk a kapcsolatot: gyorgyi@hosoktere.org

Milyen helyzetekben tudunk segíteni?

– amikor a megoldásorientáltságot kell fejleszteni
– amikor belső ellentétek dúlnak csoportok között
– amikor egy szervezetnek változnia kell, de ellenáll
– amikor a munkavállalók motiválatlanok, mert hiányzik a szervezetben a pozitív megerősítés, a dicséret 
– amikor a szervezet nem tudja megtartani a jó munkaerőt, nagy a fluktuáció, 
– amikor a vállalat belülről szeretné a későbbi vezetőit kinevelni
– amikor egy szervezet fél a bukástól, a hibázástól
– amikor hiányzik a beleállás, tenni akarás a munkatársakból
– amikor a szervezet új kihívások előtt áll, de nincs felkészülve rá 

Miért érdemes minket választani?

Mert mi először beszélgetések, fókuszcsoport vagy kérdőíves felmérés alapján feltérképezzük a legfontosabb belső problémákat, így az összeállított  tréningcsomag vállalatra szabottan, a meghatározott belső szervezeti vagy/és kommunikációs problémákra ad majd adekvát válaszokat, megoldási sémákat. 

Vállalati tréningek

Growth Mindset

Szervezetek esetében is létezhet a “fixed, avagy rögzült” gondolkodásmód. Az ilyen szervezetben a beosztottak kevésbé érzik biztonságban az állásukat, nem mernek belevágni újító projektekbe, félnek a bukástól....

Felelősségvállalás

A csoport viselkedése akaratlanul is hatással van ránk: ha más nem tesz semmit, mi sem fogunk. Egy szervezeten belül a csoportdinamika még erőteljesebb tud lenni....

Diverzitás, rejtett előítéletek

Sokszor kategóriák és címkék alapján alkotunk véleményt másokról, mert ez felgyorsítja a döntéshozatalt, ám ez alapján gyakran rossz döntéseket hozunk...
Ha érdekelnek a programjaink, írj nekünk: gyorgyi@hosoktere.org
A Hősök Tere  (Hero Fest Közhasznú Nonprofit Kft.) 2014. júliusa óta nyújt vállalati szolgáltatást. Azóta közel 40 társasággal működött és működik együtt. Többek között a következő cégekkel:

CSR - Társadalmi Felelősségvállalás

Hiszünk abban, hogy a vállalatvezetők és véleményvezérek mellett a fiatalok és a tanárok a kulcsai annak, hogy egy felelős társadalomban élhessünk.

Local Hero program

A Local Hero egy olyan vállalati társadalmi felelősségvállalás program, amelyben összekapcsoljuk a vállalatokat a helyi iskolai közösségekkel.

Hős Iskola Partónus program

A Hős Iskolából kikerülő fiatalok a jövő munkavállalói, akik már most értékes soft-skillekkel gazdagodnak: nyitottság a fejlődésre, felelősségvállalás, elköteleződés, problémamegoldó képesség.