Hibázni ér!

“Jaj, csak el ne rontsam.” “Mi lesz ha nem sikerül?” A hibázástól való félelem és a kudarckerülés sikerkerüléshez is vezet, hiszen nincs meg a tapasztalat amiből tanulva a diákok a sikeres utat választhatnák.

A világ szédületes tempóban változik, és a mai diákoknak olyan skillekre van szüksége, amellyel nem csak a mai iskolarendszerben lesznek eredményesek, hanem 10 év múlva a munkaerőpiacon és a magánéletben is megállják a helyüket. A growth mindset, azaz a fejlődésfókuszú gondolkodásmód elsajátítása fejleszti a kudarckezelési képességet, növeli az új helyzetekhez, kihívásokhoz való alkalmazkodóképességet, erősíti a belső motivációt. A diákoknak fejlesztett workshopunkon játékosan, interaktívan, saját élményeken keresztül közelítjük meg a témát

 

A workshop hossza

általában 2x45 perc

A workshop típusa

Iskolai workshop, mely rugalmasan adaptáható kisebb csoportokra vagy akár egész osztályra is.

Kinek szól?

10-18 éves kor között, felsős és középiskolás diákoknak ajánljuk. A foglalkozást minden esetben megelőzi egy felkészítő beszélgetés az osztályfőnökkel.

A workshopon hatására a diákok: 

  • bátrabban felvállalják, ha hibáztak,  
  • mernek hibázni, mert mert tudják, hogyan tanulhatnak belőlük
  • nem a tehetséget, hanem a gyakorlást, erőfeszítést tartják fontosabbnak,
  • a változásra lehetőségként tekintenek, nyitnak új megoldások felé, 
  • egymásnak gyakrabban adnak visszajelzést és  dicséretet
  • a kihívások elé  nem félelemmel, hanem várakozással tekintenek. 
Diák workshopjainkat Hős Iskola Programunkon belül tudod igényelni, de egyéni megkeresés alapján is szívesen tartunk  foglalkozásokat a te iskoládban is. Vedd fel velünk a kapcsolatot!