Felelősségvállalás program

Ismerősek ezek a mondatok?

 A csoport viselkedése akaratlanul is hatással van ránk: ha más nem tesz semmit, mi sem fogunk. 

A munkahelyi felelősségvállalás nem csak a munkakörünkre terjed ki, felelősségünk  van a munkatársainkkal és a vállalat egészével kapcsolatban is. Nem csak utcai, de munkahelyi szituációkban is bámészkodóvá válhatunk, ha tétlenül hagyjuk, hogy kollégákat zaklassanak, vagy bomlasztó pletykaáradat legyen a kávészünet. Ezek a viselkedési normák nem csak egyes munkavállalók, de a vállalat egészére károsak,  mérgezik a vállalati légkört, csökkentik a munkavállalók motiváltságát és elkötelezettségét is.

A jó hír azonban, hogy tudatos vezetéssel, példamutatással a csoport viselkedése, dinamikája megváltoztatható.

Érdekel a program? Írj nekünk: gyorgyi@hosoktere.org

Program hossza:

– igény szerint 1/2 napos vagy 1 napos tréning/workshop

Program típusa: 

– jelenléti tréning/workshop

Kinek szól: 
  • felső és középvezetőknek,
  • managereknek
  • véleményvezéreknek, vállalaton belüli nagyköveteknek
  • munkavállalóknak
Az elsajátítható tudás: 
  • Azt vizsgáljuk, hogyan reagálunk váratlan, vagy a megszokottól eltérő  helyzetben, és hogyan dől el, hogy mit teszünk vagy nem teszünk az adott szituációban. 
  • Feltárjuk, hogy hogyan zajlik az a belső folyamat, melynek végén beleállunk és felelősséget vállalunk egy helyzetben, vagy inkább nem lépünk ki a komfortzónánkból, alkalmazkoldunk a csoprtnyomáshoz.
  • Megmutatjuk, hogyan tudjuk elérni, hogy kiálljunk és cselekedjünk olyan helyzetekben is, amelyekben eddig passzívan “bámészkodtunk” a szervezeten belül.

Ha többet szeretnél megtudni a munkahelyi felelőségvállalás fontosságáról, olvass tovább. 

Ha pedig úgy érzed, a te cégedben is hasonló problémák várnak mgoldásra, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Érdekel a program? Írj nekünk: gyorgyi@hosoktere.org

Felelősségvállalás az íróasztalon túl

Minden naygobb cégnek, szervezetnek van missziója, céljai és értékei, amelyek mentén működni kíván. Ám ezek az  állítólagosan vallott értékek és normák haszontalanok, ha csak HR szabályzatokban  szóróanyagokban  jelennek meg, de a napi működésnek nem részei.  Gyakorolni és megerősíteni kell az értékeket, ha ki akarjuk küszöbölni a  a destruktív, mérgező viselkedéseket a munkahelyen – ami magában foglalhatja a  szexuális zaklatást,  a bullingot, a lekezelést, megalázást, az előítéletességet és a dühkitöréseket is, de éppannyira károsak a közöny,  a “mi közöm hozzá” vagy a “szemet hunyás”, “szőnyeg alá seprés” viselkedési mechanizmusok is. 

A vállalati értékek és normák megerősítése

Ha hagyjuk, hogy a problémás viselkedésmódok elharapózzanak és tolerálttá válnak, akkor könynedén  kiszorítják azokat a pozitív normákat, értékeket, amelyeket  a válallat vall, próbál beveztni, fenntartani. 

A felsőszintű vezetőknek meg kell hallaniuk  az alkalmazottakat, akik a valójában találkoznak az effajta viselkedéssel. 

Ha egy vállalati  közösségben előfordul, hogy valakit megszégyenítenek,  lekezelnek, vagy valaki szexuális jellegű viccelődés tárgya és senki nem szólal fel,  még ha egy kisebb incidensről is  van szó,  a szervezet ezzel egy új normát épít, ahol az ilyen jellegű viselkedés megengedett, tolerált lesz.

Untitled design (25)

Felelősségvállalásra ösztönző környezet

Az elsődleges cél tehát, hogy az emberek merjenek tenni, kiállni másokért a munkahelyükön is. Ehhez nem csak az értékek megerősítése és a munkavállalók bátorítása szükséges, hanem hogy a másikért kiálló munkatárs pozitív visszacsatolást  kapjon a tettéért. Azaz ha valaki veszi a bátorságot és beleáll egy lekezelő munkatárs viselkedésébe, a vezetésnek is támogatnia kell ezt, hiszen az “á, ezt  nem kell komolyan venni” és “tudjuk hogy ő már csak ilyen” jellegű reakciókkal nem hogy csökkentjük a feszültséget, de táptalajt biztosítunk a káros viselkedés folytatásának, valamint azt értjük el, hogy legközelebb már senki nem fog beavatkozni az ilyen jellegű mérgező viselkedések ellen.

 

Ha bátorítjuk, elismerjük  az "aktív bámészkodók"  erőfeszítéseit, és vezetőként mi magunk is hasonló példát mutatunk, a szervezet vagy csoport gyorsan alkalmazkodik az új normához, új értékekhez és a tagok átveszik, magukénak érzik  azokat. 

Érdekel a program? Írj nekünk: gyorgyi@hosoktere.org

A jó példa könnyen terjed.  A pozitív, felelősségvállalásra ösztönző munkakörnyezet nem csak biztonságot, megbecsülést nyújt a munkavállalóknak, de növeli a munkavállalók lojalitását, elkötelezettségét valamint vállalat eredményességét is.