Ne maradj bámészkodó!

“Ha bántják az osztálytársamat a suliban, az vajon rám tartozik? Vagy jobb, ha kimaradok ebből?” “Mindenki röhög a gonosz vicceken, nem akarok én  lenni a poéngyilkos…” Őt úgyse zavaja, hogy csúfolják, már megszokta.”  

Mi  történik bennünk, amikor érezzük, hogy szükség lenne a segítségünkre, mégsem teszünk semmit? Mi az ami megakadályoz minket, hogy beleálljunk bizonyos helyzetekbe, megvédjük azokat, akiket senki sem szokott? Mi motivál minket, amikor mégis  segítünk?  

A Bámészkodó hatás tréningünk tematikájára épülő diákworkshopunkon saját élményeken keresztül, játékosan adjuk át a gyerekeknek, hogyan tudunk passzív, közönyös, bámészkodóból aktív cselekvővé válni. Nem kell hozzá szupererő, mindenkiben ott rejlik a hétköznapi hős! Eszközként a Holnap Hősei nevű társasjátékunkat használjuk, mely a tudatosság, a felelősségvállalás mellett kooperatív készséget is fejleszti.

A workshop hossza

általában 2x45 perc

A workshop típusa

Iskolai workshop, mely rugalmasan adaptáható kisebb csoportokra vagy akár egész osztályra is.

Kinek szól?

10-18 éves kor között, felsős és középiskolás diákoknak ajánljuk. A foglalkozást minden esetben megelőzi egy felkészítő beszélgetés az osztályfőnökkel.

A workshopon hatására a diákok: 

  • felismerik  azokat a helyzeteket, amelyekben eddig csak bámészkodtak
  • tudatosítsák, hogy mik akadályozzák őket cselekvésben
  • képesek lesznek leküzdeni ezeket az akadályokat és beleállni a helyzetekbe 
  • összeségében csökken a zaklatás, a bullying helyzetek száma a közösségben
Diák workshopjainkat Hős Iskola Programunkon belül tudod igényelni, de egyéni megkeresés alapján is szívesen tartunk  foglalkozásokat a te iskoládban is. Vedd fel velünk a kapcsolatot!