Állj ki másokért!

Vajon mi lehet az oka annak, hogy bár látjuk, ha valaki segítségre szorul, sokszor mégsem teszünk semmit? És a körülöttünk lévők miért cselekednek ugyanígy, miért bámészkodik cselekvés helyett?

Feltehetőleg az évtizedek óta ismert, „bystander-effektusnak”, azaz bámészkodó hatásnak nevezett szociálpszichológiai jelenség miatt: egyszerűen kevesen tudják, mit kellene tenniük és hogyan avatkozhatnak közbe úgy, hogy se önmagukat, se másokat ne sodorjanak az észszerűen vállalhatónál nagyobb veszélybe.

Tréningünkön a háttérben megbújó mechanizmusokat ismerheted meg és a hasznos tippeket kapsz, hogyan győzheted le ezeket a mentális akadályokat.

 

A tréning hossza

4 óra

A tréning típusa

offline, online

Kinek szól

pedagógusoknak, iskolai, sport szakembereknek, szülőknek, érdeklődőknek

A tréningen elsajátítható tudás: 

Olyan módszereket osztunk meg a résztvevőkkel, amelyekkel a gyerekek számára is érthetővé és befogadhatóvá tehetik a mindennapi hősiességet.

Tanárok számára külön segédanyagokat dolgoztunk ki, melyek interaktív feladatokat tartalmaznak, hogy a gyerekek a helyzeteket jobban átélhessék. Videókkal segítjük az egyes helyzetek megértését, kiscsoportos beszélgetésekhez témákat javasolunk, melyek során saját élményeket oszthatnak meg egymással.