Kooperáció - a siker közös kulcsa

Az egész életünket átszövi a kooperáció. Nem csupán az iskolában, az edzésen vagy otthon van szükségünk az együttműködés képességére, hanem akkor is, ha boltban vagyunk, vagy éppen az utcán észrevesszük, hogy valaki rosszul van.

Ha mindenhol hasznos, akkor mégis mi olyan nehéz benne? Hol vannak a csoportmunka buktatói? Milyen kompetenciákat kell elsajátítani már gyerekkorban, hogy jobban tudjunk együttműködni? Hogyan, milyen eszközökkel lehet a kooperatív készséget fejleszteni iskolai környezetben?

Ezt járjuk körbe a Hősök Tere Alapítvány legújabb kooperatív workshopján “szigorúan” saját élményre alapozva, kipróbálva és közösen gondolkodva a gyerekekkel.

 

A workshop célja tehát, hogy pedagógusként fejleszd a diákjaid kooperatív készségét, és eszközöket kapj, melyekkel megkönnyíted a közös munkát.

A workshop hossza

általában 2x45 perc

A workshop típusa

Iskolai workshop, mely rugalmasan adaptáható kisebb csoportokra vagy akár egész osztályra is.

Kinek szól?

10-18 éves kor között, felsős és középiskolás diákoknak ajánljuk. A foglalkozást minden esetben megelőzi egy felkészítő beszélgetés az osztályfőnökkel.

Diák workshopjainkat Hős Iskola Programunkon belül tudod igényelni, de egyéni megkeresés alapján is szívesen tartunk  foglalkozásokat a te iskoládban is. Vedd fel velünk a kapcsolatot!